[Nämä sivut käyttävät tyylilomakkeita, eikä käyttämäsi selain valitettavasti tue niitä täydellisesti. Pahoittelemme, että sivujen ulkoasu ei näytä aivan siltä kuin pitäisi.]

 Puutarhapalvelu Viherpeippo

Etusivu |:| Yrityksen historiaa |:| Hinnasto ja yhteystiedot

Palvelut

 1. Pihasuunnitelmat ja neuvontakäynnit
 2. Puutarhatyöt
 3. Puutarhan tuotteet
 4. Kasvit
 5. Puutarhataidetta
 6. Inspiraation lähteitä
 7. Kuvia: Viherpeipon suunnittelemia pihoja
 8. Kuvia: Työprojekteja vaihe vaiheelta

Keltaruusut

Hinnasto

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Neuvontakäynnit, suunnittelu ja työnjohto: 50€/tunti (jos vain yhden tunnin työ, käynnin hinta 60€)
Pihan istutus- ja hoitotyöt yms.: 45€/tunti (pihatöistä saa verotuksessa lisäksi kotitalousvähennyksen!)
Tilauksesta tehtävät puutyöt yms. hinnoitellaan työn ja materiaalin määrän mukaan. Esim. ulkopuolelta punamullatusta kierrätyslaudasta tehty kasvilava (esim. p. 80, l. 40, k. 30): 80€

Keravan, Tuusulan, Järvenpään ja Pieksämäen alueella emme peri erillisiä matkakuluja. Kauemmas km-korvaus ellei toisin sovita. Yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Keväinen kukkasipulisuunnitelma

Hinta alkaen 80€ (luonnos)

Kevään ja alkukesän kukkaloiston voi varmistaa tilaamalla edellisenä vuonna kukkasipulisuunnitelman. Suunnittelen kestävistä, monivuotisista lajeista paikkaan sopivat kasvit ja värit. Sipulikukkien kukinta-aika voi jatkua huhtikuusta kesäkuulle asti. Jotkut kasveista saattavat jopa lisääntyä vuosien varrella. Kukkasipulit istutetaan syksyllä maahan. Voin toimittaa sipulit ja tarvittaessa istuttaakin ne.

Ruukkusuunnitelma

Hinta alkaen 80€ (luonnos)

Ruukkusuunnitelman voit tilata mihin vuodenaikaan hyvänsä - suunnittelen vuodenaikaan ja ympäristöön sopivat kasvit ja esittelen erilaisia ruukkumalleja, ellei asiakkaalla satu olemaan valmiita ruukkuja. Voit istuttaa itse tai tilata istutuspalvelun. Annan istutukselle hoito-ohjeet, jotta siitä tulisi mahdollisimman pitkäikäinen. Mitä tahansa kasveja ei voi istuttaa mihin tahansa ruukkuun ja paikkaan: esim. orvokki saa helposti juurivioituksia vääränlaisessa mullassa.

Istutussuunnitelma (luonnos)

Hinta alkaen 124€

Suunnitelman voi tilata joku pienestä puutarhan osasta tai koko puutarhasta. Yhden pienen istutusalueen suunnitteluun kuluu yleensä ainakin kaksi tuntia, jolloin hinta on 124€. Suunnitelman hinta riippuu mm. suunniteltavan alueen koosta ja kasvilajikkeiden määrästä. Hintaan ei sisälly asiakastapaaminen kohteessa, vaan se veloitetaan erikseen tuntityönä (50€/tunti).

Voit myös tilata useita vaihtoehtoisia, tunnissa tehtyjä suunnitelmaluonnoksia (50€/kpl). Näistä voi sitten valita mieleisimmän pidemmälle kehitettäväksi.

Luonnos on käsin tehty piirros, jossa näkyvät kasvien ja rakenteitten nimet ja sijainnit. Luonnos ei ole piirretty tarkkaan mittakaavaan. Se voi hyvin riittää etenkin sellaisille, jotka rakentavat pihansa itse. Urakoitsijan työpiirustukseksi luonnos ei missään nimessä riitä, vaan sitä varten tarvitaan perusteellinen pihasuunnitelma. Myös perusteellisen pihasuunnitelman teko alkaa luonnoksilla.

Puutarhasuunnitelma (perusteellinen)

Aluksi tehdään asiakastapaamisen jälkeen luonnos tai useita luonnoksia (ks. yllä). Puhtaaksi mittakaavaan piirretyn suunnitelman hinta sopimuksen mukaan (riippuu mm. pihan tai suunniteltavan alueen koosta ja asiakkaan toiveista).

Puutarhasuunnitelman laajuus sovitaan asiakkaan kanssa. Tämä vaikuttaa myös suunnitelman hintaan. Suunnitelmaan yleensä sisältyy:

 • tutustumiskäynti paikan päällä ja asiakkaan toiveiden kartoittaminen
 • myöhemmin luonnoksen/luonnosten esittelytilaisuus, jolloin asiakas voi tehdä suunnitelmaan haluamiaan muutoksia
 • uusien alueitten merkitseminen maastoon (esim. istutusalueet, terassit, altaat)
 • valmiin työn esittely: pohjapiirros puutarhasta (mustavalkoinen tai värillinen)
 • kasvillisuusluettelo (yleensä suomi ja latina)
 • tiedot kasvien tarvittavasta lukumäärästä ja suositeltavasta ostokoosta
 • lista tarvittavista materiaaleista ja niiden määristä, esim. pihakivet
 • hinta-arvio, jossa eriteltynä kasvien ja materiaalien osuudet
 • rakennus- ja istutusohjeet
 • hoito-ohjeet

Yhteystiedot

Ulla Gartz
puhelin: 040-2166977
ulla.gartz (at) pp1.inet.fi

Sisältö © Ulla Gartz | Ylläpito: Ville Haikola | Tekninen toteutus: Jukka Kaipala