[Nämä sivut käyttävät tyylilomakkeita, eikä käyttämäsi selain valitettavasti tue niitä täydellisesti. Pahoittelemme, että sivujen ulkoasu ei näytä aivan siltä kuin pitäisi.]

 Puutarhapalvelu Viherpeippo

Etusivu |:| Yrityksen historiaa |:| Hinnasto ja yhteystiedot

Palvelut

  1. Pihasuunnitelmat ja neuvontakäynnit
  2. Puutarhatyöt
  3. Puutarhan tuotteet
  4. Kasvit
  5. Puutarhataidetta
  6. Inspiraation lähteitä
  7. Kuvia: Viherpeipon suunnittelemia pihoja
  8. Kuvia: Työprojekteja vaihe vaiheelta

Keltaruusut

Pihasuunnitelma, istutussuunnitelma vai neuvontakäynti?

Haaveiletko taloasi ympäröivästä paratiisista, mutta näet vain juolavehnää? Tarvitseeko vanha pihasi kunnostusta, tai oletko luomassa uudelle rakennukselle vehreää ympäristöä? Kaipaatko uusia ideoita pihallesi tai apua omien näkemystesi toteuttamiseen? Onko puutarhasi yhtä kuin nurmikko, jonka seassa sinnittelee siellä täällä kituvia marjapensaita? Puutarhapalvelu Viherpeippo auttaa mielellään! Puutarha-ammattilaisen avulla vältät yleisimmät virheet, kuten vääränlaisten kasvien istuttamisen vääriin oloihin, tai kalliin piha-altaan, joka nopeasti muuttuu lemuavaksi levälammeksi.

Neuvontakäynti

Neuvontakäyntiä saattaa tarvita niin uuden pihan rakentaja kuin vanhan pihan hoitaja tai uudistaja. Pienellä pihalla saatat saada tarvitsemasi avun jo tunnin neuvontakäynnillä, isompi piha vaatii usein kaksi. Osaan vinkata oikean kasvin oikeaan paikkaan tai vaikkapa auttaa hahmottamaan pihalle tulevien rakenteiden paikkoja ja mittasuhteita. Jos piha on jo hyvä, mutta et osaa hoitaa sitä, voin antaa suulliset hoito-ohjeet (samalla voi tehdä vaikka muistiinpanoja). Vanhan pihan uusi omistaja voi saada neuvontakäynnillä apua vaikkapa maasta nousevien kasviaarteiden tunnistamisessa.

Myös pihasuunnitelman teko alkaa asiakaskäynnillä. Jos budjetti on pieni, on paras aloittaa pelkällä neuvontakäynnillä ja katsoa sitten, tarvitaanko edes luonnosmaista puutarhasuunnitelmaa. Maksat vain siitä mitä todella tarvitset.

Viherpeipon suunnitteluapu

Pihan suunnittelu alkaa jo olemassaolevista asioista, kuten rakennusten tyylistä sekä säilytettävistä puista ja pensaista. Tärkeitä lähtökohtia ovat myös tontin maaperä ja valo-olosuhteet. Jotta saadaan aikaan kaunis ja toimiva kokonaisuus, nämä asiat olisi hyvä selvittää ensimmäiseksi. Suunnittelua helpottaa, jos tontista on olemassa pohjapiirros, johon ilmansuunnat on merkitty. Asiakas voi halutessaan myös näyttää valokuvia toiveittensa puutarhoista - vaikkapa Pinterestistä. Pihasuunnittelijan tehtävä on tehdä asiakkaan toiveista totta - niin, että puutarha kestää kauniina mahdollisimman pitkään ja vähällä vaivalla. Asiakkaan toiveet ja tontin olosuhteet yhdessä kartoitettuamme on ideoinnin aika!

Pihan voi suunnitella asiakkaan budjettiin ja hoitohaluihin sopivaksi. Jos pihan rakentamisessa käyttää kierrätysmateriaaleja, kauniit ja persoonalliset ratkaisut eivät välttämättä ole edes kalliita. Piha voi olla erittäin helppohoitoinen, tai se voi vaatia asukkailta jatkuvaa hoivaa tai puutarha-avun palkkaamista.

Jos vain jokin osa-alue pihasta kaipaa uudistamista, voit tilata pihasuunnitelman sijaan istutussuunnitelman tai osittaisen pihasuunnitelman. Se käsittää vain tietyn alueen puutarhaa.

Puutarha voi olla kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva taideteos, joka on tarkoitettu katseltavaksi ja ihailtavaksi. Tai piha voi olla toiminnan keskus, jossa löhötään, pelataan, kokataan, syödään ja temmelletään. Tai kaikkea tätä! Hyvin suunniteltu piha on kaunis myös talvella.

Työnjohto

Jos olet tilannut meiltä pihasuunnitelman, voimme myös tulla valvomaan tai ohjaamaan pihaurakan edistymistä.

Kaunis ja hyvin suunniteltu puutarha nostaa kiinteistön arvoa! Katso neuvontakäyntien, suunnittelutyön ja työnjohdon hinnat tästä.

Sisältö © Ulla Gartz | Ylläpito: Ville Haikola | Tekninen toteutus: Jukka Kaipala